Home » Pitajte stručnjaka » Korišćenje suplemenata » Da li su trening i suplementacija isti za osobu sa sporim i osobu brzim metabolizmom ako je cilj nabacivanje misica?

Da li su trening i suplementacija isti za osobu sa sporim i osobu brzim metabolizmom ako je cilj nabacivanje misica?

pitajte-strucnjaka

Da li su trening i suplementacija isti za osobu sa sporim i osobu sa veoma brzim metabolizmom ukoliko je cilj nabacivanje cistih misica?
Odgovor je: ne, nije. Osobe sa sporim metabolizmom bi trebalo da izbegavaju visokougljenohidratne proteinske dodatke dok se osobama sa veoma brzim metabolizmom isti baš preporučuju. Naravno i koncept ishrane mora da se razlikuje a eventualno i trening. Osobe sa brzim metabolizmom jednostavno spaljuju mnogo više kalorija od osoba sa sporim metabolizmom a to je ujedno i ključna razlika između ova dva tipa, iz koje proističe i pomenuta razlika u suplementaciji, ishrani i treningu. Osobe sa brzim metabolizmom mogu načelno uzimati kaloričniju hranu, bez bojazni od naglog gojenja. Što se tiče same suplementacije, osobe sa sporijim metabolizmom mogu uzeti i sagorevače masti naprimer, čak i kada nabacuju masu, dok ovi drugi to ne bi trebalo da čine. Ono što je isto za obe grupe ljudi a tiče se suplementacije jesu multivitaminski preparati, kreatini, No reaktori, aminokiseline. Ovi suplementi u načelu gode oboma grupama, a plan se pravi u zavisnosti od cilja.

0 Komentar(i) Napisao

2014

Vaš komentar