Pomozite telu da se izbori sa hladnim vremenom Za svakog sportistu je važno da ima adekvatan unos svih potrebnih nutritijenata tako da telo i imuni sistem mogu da funkcionišu adekvatno. U ovom periodu godine posebno je važan unos masti pa je poželjno da se ukupna vrednost unetih kalorija poveća (ali ne i pretera!). Koštunjavo voće […]
Tekst preuzet iz „MD Srbija“ br.7 Arginin može da pomogne u borbi protiv gojaznosti Autori: Steve Blechman i Thomas Fahey Arginin je amino kiselina koja stimulišerast, pomaže stvaranje azot oksida (važan za kontrolu krvotoka), pospešuje lečenje i oporavak tkiva, smanjuje krvni pritisak. Pregled literature Guoyao Wu-a i koautora sa Univerziteta Teksas A&M, zaključili su da […]
Tekst preuzet iz „MD Srbija“ br.6 Autor: Dorian Yates Tokom moje vladavine na Mr. Olimpiji, bio sam poznat po svojem intenzitetu treniranja. Verovatno tačnije, bio sam prepoznat po svojoj sposobnosti da radim svoje serije do totalne iznemoglosti, a često i preko toga. Da bih to uradio, koristio sam nekoliko tehnika da napregnem željeni mišić do […]
Tekst preuzet iz „MD Srbija“ br.6 Foto: Per Bernal Autori: Cutler i Ron Harris Ne provodim previše vremena razmišljajući o prošlosti zbog toga što se neprestano koncentrišem na ono sledeće što moram da uradim. Ali kad se prisećam, to skoro nikada nije o vremenu kada sam jurio Ronnie-ja ili mojih prvih par godina kao Mr. […]
Tekst preuzet iz „MD Srbija“ br.6 Autor: Robbie Durand, M.A. NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA Ne prestaje da me oduševljava svaki put kada vidim IFBB profesionalku Betty Pariso na stejdžu. Nedavno sam bio svedok kako osvaja drugo mesto na Phoenix Pro-u. Ona se izdvaja od drugih bodibilderki po tome što je najstarija profesionalna bodibilderka i još uvek se […]
Da li je moguće da su ljudi pre 2000 godina bili tako mišićavi i kršni a da sada i pored sveg izobilja mi danas muku mučimo i po forumima i po laboratorijama kako nabaciti mišićnu masu? Svi ti izvori proteina, pa tablice ishrane, pa suplementi, pa ipak i tako neko omane. U čemu je bila […]
Kada smo gladni trebalo bi da jedemo, zar ne? Ali šta ako nam hrana koju jedemo još više otvara apetit? Zvuči nemoguće ali nije baš tako. Kako osećaj gladi nastaje kao sklop više činilaca, odnosno signali gladi stvaraju se u stomaku, pankreasu, mozgu, krvotoku i crevima, tako i osećaj sitosti može biti “prevren” na nekom […]