Loading...

KOLIKO KALORIJA TROŠIMO?

Koliko se otprilike troši kalorija u teretani a koliko tokom trčanja?
Miloš.
Navešćemo nekoliko aktivnosti koje možda neki od nas upražnjavaju da bi smo ovim dobrim pitanjem zainteresovalii druge koji se eventualno dvoume da li da se “aktiviraju” ili ne.
Ako šetate prirodom, šumom i ako još držite dobar tempo sagorevate otprilike 387 kalorija za sat vremena.
Oni koji napakuju ranac dobro i ponesu ga na leđima trošiće otprilike 450 kalorija.
Šetnja gadom ili parkom, bez obzira na brzinu troši od 80- 100 kalorija.
Ako prirodu razgledate vozeći bicikl, putem ili stazom brzinom od oko 30 km/h trošićete neverovatnih 773 kalorije, ali pod uslovom da ne sedite na sedištu kao vreća, već koristite tehniku vožnje nalik profesionalcima.
Čučnjevi, sklekovi i “trbušnjaci”, sagorevaju oko 250 kalorija za pola sata, ali da bi ste izvukli maksimum trudite se da ih radite bez pauze između različitih vežbi, da bi ste održali srčane otkucaje na visokom nivou.
Ako vam je posle ovoga do malo igranja uz muziku, računajte na potrošnju od 100- 400 kalorija za pola sata- naravno zavisi od igre i intenziteta angažovanja tela.
Sprave koje imitiraju skijaški hod, troše oko 250 kalorija za pola sata.
Jedan sat pilatesa troši oko 190 kalorija.
Džogiranje brzinom oko 8 km/h( što je prilično spor tempo) troši nešto preko 250 kalorija za sat vremena.
Plivanje opuštajućim, sporim tempom troši oko 220 kalorija, ako dodate tempo i intenzitet potrošnja se povećava na 320 kalorija.
Dizanje lakih tegova u teretani troši oko 100 kalorija a težak trening oko 200 kalorija za pola sata. Suština je u tome da je dizanje tegova anaerobna aktivnost te stoga ne troši previše kalorija.
Ali ako imate u planu da smršate na ovaj način, onda postavite sebi nekoliko punktova u teretani, nekoliko vežbi (recimo pet), i probajte da svaki put pređete te sprave (vežbe) brže i brže, održavajući visok nivo otkucaja srca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.