Loading...

SMRŠALI STE – ŠTA SADA?

pitajte strucnjaka
Ako ste bili na dijeti sa umanjenom količinom kalorija, tzv.redukcionoj dijeti i izgubili ste nekoliko kilograma, ostaje ono ključno pitanje kako da se skinuti kilogrami ne vrate.  A sada da vidimo šta posle dijete:
# postepeno povećavajte kalorijski unos ako ste izdržali duži period na redukcionoj dieti, nemojte odjednom pohrliti za velikom količinom hrane, jer je organizam sada naviknut na manje kalorija. Ako skočite sa 1200 na 2000, rapidni tempo taloženja masnog tkiva je neminovan. Preporučljivo je povećanje tek od 100 ili 200 kalorija.
# očekujte i digestivni distres ako ste smanjili ili eliminisali neku vrstu namirnice a sada je vraćate u ishranu, učinite to postepeno. Neki enzimi se možda proizvode u minimalnoj količini i potrebno je vreme da se njihova produkcija vrati na normalu
# ostanite aktivni ako ste stvorili sebi naviku- bilo da šetate ili vežbate na koji god način, nemojte prekidati. Vaša nova kilaža i izgled jesu stvar promenjenih navika. Neka tako i ostane.
# pratite šta se dešava već smo rekli da vežbanje može da poveća broj kilograma tako što se istopi masno tkivo a na njegovo mesto dođu mišići koji daju utegnut izgled. U ovom slučaju trebalo bi da vam je merilo ogledalo i merenje obima pojedinih regija. Ako ne vežbate, pratite šta se dešava na vagi- tada vam je ona merilo. Deo izgubljene kilaže će se vratiti, to je tako normalno i zbog toga ne treba da brinete.

Literatura:
www.bodibuilding.com: Klausen, T., “6 Essential Post-Diet Tips”, preuzeto i prilagođeno 24.10.201

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.