Loading...

ZAŠTO NE NAPREDUJETE?

hungry young man waiting to eat freshly roasted whole chickenPisali smo nedavno o greškama u pogledu treninga, koje mogu ograničiti naredak, sada pišemo o opštijim stvarima, vezenim za svaki segment sportskog života. Tačno je da može doći do platoa u mšićnom rastu, ili napredovanju u snazi, brzini, itd., jer se ne može napredovati beskonačno, ali pre svega treba da se fokusirate da eliminišete uzroke mogućeg “stand by” režima a koji zavise od vas i vašeg pristupa treningu u i van teretane.

Pronađite sebe u repertoaru ovih grešaka:

Greška broj 1. Ne jedete dovoljno

Postoji jedan jednostavan primer. Da li se kuća može napraviti bez građevinskog materijala, samo tako što nabavite nacrte i angažujete majstore? Naravno da ne. Prvenstveno na šta treba da obratite pažnju jesu kalorije. Ako želite masu, jedite kao za masu.

Greška broj 2. Ne jedete dovoljno proteina

Greška boj 3. Niste dosledni sportista. Ako ste zadovoljili kalorijski unos, odnosno ako ste obezbedili sebi dovoljno hrane, vreme je za drugi primer. Dakle, kada pravite kuću i želite da bude velika i lepa, onda nije svejedno kakav materijal ćete kupiti, jer od materijala će umnogome, ako ne sasvim, zavisiti kako će vaša kuća izgledati. Tako je i sa izgradnjom tela. Težite dovoljnom unosu proteina, jer bez njih nema izgradnje.
momci vezabjuTo ukratko znači da ne trenirate dovoljno intenzivno, ne odmarate se dovoljno tokom noći i niste disciplinovani kada su u pitanju poroci poput cigareta i alkohola. Sportista je sportista i pre treninga i na treningu i posle treninga.
 

Greška broj 4. Trening nije primeren cilju.

Da bi ste izgradili mišiće morate dizati tegove, određene težine, broja ponavljanja i pauzi predviđenih za ovaj cilj. To znači da možda nećete moći da vijate kilažu i takmičite se “ko može više na benču”. To možda znači da nećete imati brzinu kao onaj koji trenira MMA. To znači da ćete možda morati da korigujete svoj kardio. Sve je to cena koju plaćate da bi ste bili najmišićaviji. Uvek budite fokusirani na cilj. 3 u 1 u ovom slučaju ne postoji.

Greška broj 5. Ne uzimate prave suplemente

Kada ste zadovoljili prethodne uslove, odnosno ispravili greške, vreme je da preispitate suplementaciju. Tu vas upućujemo na jedan raniji tekst “Šta uzeti od suplemenata”.

Literatura:
1. www.bodibuilding.com, Carneiro, A. “8 Reasons Yo’ur Not Gaining”, preuzeto 18.11.2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.