Loading...

ARNOLD CLASSIC 2014

Samo šest nedelja je ostalo do otvaranja sezone bodibilding takmičenja 26. izdanjem  Arnold Classic koje počinje 01. Marta.
Organizacija Arnold-a i IFBB Pro Division su objavili preliminarnu listu takmičara.
U kategoriji Muškarci bodibilding konkurencija je, tradicionalno, izuzetno jaka. Pored bivšeg Arnold  Classic  šampiona, Victor “The Dominican Dominator” Martinez i  “Texas Titan” Branch Warren-a tu je i Shawn Rhoden, pobednik Arnold Classic Europe 2012. kao i pobednik Arnold Classic Brasil Brandon Curry. Oni će izaći na crtu uvek spremnom Ben “Pak Man” Pakulski, višegodišnjem takmičaru koji je pokazao sjajnu formu na poslednjim takmičenjima, Dennis Wolf-u i veteranima Roelly Winklaar i Hidetada Yamagishi. Prošlogodišnji pobednik i četvorostruki osvajač titule, Dexter “The Blade” Jackson se neće takmičiti ove godine tako da je pobedničko postolje spremno za novog šampiona.
Arnold Sports Festival 2014 ove godine po prvi put predstavlja i kategoriju bodibilding 212 u profesionalnom izdanju. Ova kategorija je kreirana pre par godina za bodibildere sa manjim oblikom i strukturom tela, do maksimalnih 96 kilograma telesne mase. Konkurencija i u ovoj kategoriji će biti jaka predvođena sa “Boston Mass” Jose Raymond, David Henry, Mr. Olympia 212 Flex Lewis i novajlijom Aaron Clark. Tu je i veteran Stan McQuay kojeg nismo videli na puno takmičenja prethodnih godina. Očekuje nas i profesionalni debi brata Roelly Winklaar-a, Quincy Winklaar. Biće veoma interesantno.
Takmičenje je i izgubilo jednu kategoriju. Ženska profesionalna bodibilding kategorija Ms. International je isključena iz programa. Ovo je bila teška odluka s obzirom da je ova kategorija u programu Arnold Classic još od 1989. godine, a i na ovaj način profesionalna takmičenja za žene su limitirana. Ipak, menedžment takmičenja je odlučio da je ovo opravdan potez. Arnold Classic, kao i sva takmičenja, zavisi od finansija. Za održavanje ovakvih događaja presudni su sponzori, a da bi privukli maksimalan broj sponzora potrebno je da kreirate ponudu koji će privući veliki broj posetilaca. Ženski bodibilding gubi na popularnosti i nije opravdavao vreme, resurse i prostor koji mu je posvećen, iz tog razloga je povučen iz programa.
Tu je nova kategorija i za muškarce i za žene, “Physique”, u okviru IFBB federacije. Očekuje se da će ova kategorija u narednim sezonama steći puno poklonika. Teško je reći da će u potpunosti zameniti ženski bodibilding ali je sigurno da će mnogi ženski takmičari preći u ovu novu kategoriju. Arnold  Classic ima ovu kategoriju u amaterskoj konkurenciji i za sada je neće proširiti i na profesionalnu konkurenciju. Ukoliko popularnost kategorije poraste u narednom periodu sigurno da će i ova kategorija biti uvrštena u program Arnold-a.
U amaterskoj konkurenciji nekoliko novih dešavanja će biti predstavljeno na Arnold festivalu. Više od 50 sportova se nalazi u programu Arnold-a, uključujući plivanje i pole fitness (ples oko šipke).
Sve ovo obećava da će Arnold 2014 biti velika zabava, kao i uvek!
Preliminarna lista takmičara u profesionalnoj konkurenciji:

ARNOLD CLASSIC

ARNOLD CLASSIC 212

FITNESS INTERNATIONAL

FIGURE INTERNATIONAL

BIKINI INTERNATIONAL

Evan Centopani

Brandon Curry

Toney “X-Man” Freeman

Cedric McMillan

Victor Martinez

Edward Nunn

Ben “Pak Man” Pakulski

Shawn Rhoden

Fred Smalls

Branch Warren

Roelly Winklaar

Dennis Wolf

Hidetada Yamagishi

Aaron Clark

Charles Dixon

David Henry

Richard “Tricky” Jackson

James “Flex” Lewis

Stan McQuay

Jose “The Boston Mass” Raymond

Marco Rivera

Angel Rangel Vargas

Quincy Winklaar

Michelle Blank

Miriam Capes

Bethany Cisternino

Regiane DaSilva

Allison Ethier

Ryall Graber

Oksana Grishina

Amanda Hatfield

Tanji Johnson

Whitney Jones

Babette Mulford

Danielle Ruban

Kizzy Vaines

Trish Warren

Melinda Szabo

Kati Alander

Dana Ambrose

Alicia Coates

Ava Cowan

Heather Dees

Amanda Doherty

Alison Frahn

Candice Keene

Candice Lewis

Elissa Martis

Larissa Reis

Camala Rodriguez-McClure

Giadi Simari

Gennifer Strobo

Ann Titone

Natalie Waples

Nicole Wilkins

Noy Alexander

Stacey Alexander

Jennifer Andrews

Juliana Daniell

Margret Gnarr

Ashley Kaltwasser

Courtney King

Amanda Latona

Janet Layug

Nathalia Melo

Jessica Mone

Justine Munro

India Paulino

Yeshaira Robles

Anna Starodubtseva

Anna Virmajoki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.