Loading...

Da li koristiti sagorevače masti?

“Pozdrav imam jednu dilemu i treba mi strucan savet. Naime imam 40 godina i bavim se sportom skoro ceo zivot, u ovom trenutku treniram 4 puta nedeljno u teretani i mogu da kazem da sam u dobroj formi hteo bih da koristim sagorevace masti ali prosle godine sam koristio Hydroxycut Hardcore Elite i posle 20 tak dana sam imao pritisak 140 sa 110 i uzasno sam se osecao, inace imam odlican pritisak 120 sa 80 i zdravo srce(sto sam posle ovog uzimanja ponovo proverio). Nakon konsultacije sa kardiologom mi je receno da sam preko ovog preparata unosio 1gr cistog kofeina i da je to previse za organizam i da sam dobro prosao sta god to znacilo!”
Poštovani,
Ne bih rekao da je tamo baš 1 gram kofeina po dozi od 4 tablete dnevno, ali nije ni važno ako ti je škodilo, prestaješ sa tim i kraj. U tom preparatu su još i teofilin i teobromin koji su takođe iz grupe supstanci kojima pripada i kofein ali tu je takođe i yohimbe i u tom smislu ne znam kako si nabavio taj preparat u Srbiji legalno. Inače i sam yohimbe ima uticaja na kardiovaskularni sistem, mada je odličan i za treninge i za libido. Nisam uspeo da otvorim link za proizvod koji ti preporučuju sada, ali nije ni važno. Na tvom mestu, ne bih išao dalje od L-karnitina, tečnog ili kapsule. A što se tiče dileme oko ovog hydroxy cut-a, nekima telo jednostavno odbija neke preparate i ne treba to gledati kao na manu, već se jednostavno prilagoditi.
Nadam se da si kod kardiologa obavio sve testove nakon prestanka uzimanja navedenog preparata. Naročito bi bilo poželjno da uradiš test opterećenja i holter pritiska, jer sa srcem se nije šaliti a treba na to da gledaš kao investiciju u sport ako se želiš dalje baviti njime.
Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.