Loading...

Treniram fudbal, da li uzimati suplemente?

Zdravo, treniram fudbal, imam 20 godina, nikad nisam pio suplemente. Zanima me vas savet sta da pijem za energiju i snagu i izdrzljivost. Treniramo svaki dan kad pocnu pripreme pa je dosta naporno. Igram 3. ligu i plus idem u teretanu i budem bas malksao. Moji drugovi uzimaju suplemente, a ja nisam nikad to probao. Da li moze imati posledice? Sta mi preporucujete i kako da ga koristim ako imam trening u 10 ujutru pa teretanu posle.. hvala unapred.

Prvo i osnovno ako imaš naporne treninge pojačaj hranu.
To znači i više hrane i bolji kvalitet. Za korisne savete pročitaj tekst „Šta treba da sadrži proteinski jelovnik“.
Priča o hrani je jako važna, jer treniraš i na terenu i u teretani. Upravo zato od suplemenata, na prvom mestu preporučujem Multi Mega Stack od Amixa.
Pošto si istakao koliko otprilike želiš potrošiti na suplemente a s obzirom da želiš povećanje snage i izdržljivosti ja bih tu još dodao kreatin i to od Amix-a Creatine Monohydrate 300 g.
Ako si mislio na proteinski preparat onda California Fitness Whey Protein 1000 g. Svaki preparat ima uputstvo za upotrebu na sebi i svakom treba neko vreme da bi počeo da se vidi efekat. Vodi računa da se dovoljno odmaraš kada nisi na treninzima.
Puno pozdrava od California Fitness tima.

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.