Loading...

Rolovana pizza sa karamelizovanim lukom

Sastojci za testo:
– 100g ovsenog brašna Amix Oatmash neutral
– 1kašika lanenog semena (opcija)
– 200ml hladne vode
– 1kašičica praška za pecivo.
Sastojci za fil:
– Paradajz pire
– Sir po izboru, sa malim procentom masnoće, narendan
– Tunjevina
– Origano
Postupak:

  • U činiji pomešati sastojke za testo i mesiti dok se ne sjedini. Gotovo testo podeliti u kugle i ostaviti u frižider na 30 minuta.
  • Kugle od testa izvaditi iz frižidera i razvući ih u kore četvorouganog oblika. Tunjevinu iz konzerve iscediti od masnoće i pomešati sa svim ostalim sastojcima za fil. Fil rasporediti na kore i zaviti.
  • Zagrejati rernu na 200°C, peći 35 minuta.
  • Pred kraj premazati umućenim jajetom.
  • Karamalizvani luk: na tiganju propržiti iseckan crni luk na par kapi maslinovog ulja. Dodati sirup bez šećera i malo jabukovog sirćeta.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.