Loading...

Kako da koristim Liquid Amino kad nemam trening?

pitajte strucnjaka
Kupio sam liquid amino 32 oz da li mozete da mi objasnite kako da ga konzumiram jer nisam bas najbolje razumeo prodavca kako da ga koristim kada nemam trening…
 
Poštovani Marko, kako god da je prodavac rekao, postoje neka opšta načela koja važe za upotrebu aminokiselina.

Prvo pravilo je da se ne može preterati. Dakle, da li uzmeš amino 2 puta ili 7 puta u toku dana nećeš se predozirati( naravno izuzimajući ekstremne doze), može samo da ti bude korisnije uzeti više nego manje. E sad pitanje optimuma- koliko je dovoljno a nije premalo? Danima kada ne treninraš minumum je: ujutru na prazan stomak i između ručka i večere. To je minimum po meni. Sledeći korak je jedna doza pre spavanja. Ne postoji neka velika razlika za dane treninga i „ne treninga“, jer aminokiseline održavaju pozitivan azotni bilans a to je jednako važno svaki dan. To je ujedno i pravilo broj 2.

Savršena šema je: ovo pomenuto do sada, plus doza između svakog obroka. Jasno je da bi ovo bilo prekoračenje doze, kako to preporučuje proizvođač, međutim, većina bildera uzima aminokiseline više puta dnevno, upravo zbog pravila broj 1 i pravila broj 2. Odluku o količini ipak moraš sam doneti, gledajući šta tebi odgovara. Ovaj odgovor odnosi se na upotrebu svih aminokiselina.

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.