Loading...

KAKO DELUJE "ZMA"?

U velikom broju proizvoda koji služe za povećanje nivoa testosterona( muškog polnog hormona), za povećanje efikasnosti oporavka od treninga i poboljšanja kvaliteta sna.Postoji i mineralno vitaminska kombinacija koja beleži tako dobre rezultate da zavrežuje i naše vreme da se detaljnije pozabavimo njome. Radi se o kombinaciji ZMA što je skraćeno od Zinc-Monomethione Aspartate(engl.).

Kako deluje ZMA?

Dodavanjem ishrani najčešće nedostajućih elemenata omogućavamo svom telu da lakše savlada pretpostavljene izazove. ZMA je podrška za kvelitetan san tokom REM faze spavanja, koja je najkorisnija. ZMA podržava produkciju testosterona i ubrzava oporavak od treninga. Predstavlja dobru podršku svakom sportisti bez obzira na cilj koji je sebi zacrtao. Sportisti pod stresom, oni koji stalno negde jure, koji nemaju vremena i stalno su pod stresom, svi oni mogu imati koristi od konzumacije ZMA.

Šta je ZMA po sastavu?

Pored cink-monometionin-aspartata, ZMA u sebi sadrži i magnezijum i vitamin B6. Kombinacija ovih minerala i vitamin B6 omogućila je gore pomenuta svojstva preparata. Inače preparat je nastao kao rezultat istraživanja koji su to minerali koji nedostaju najčešće kod sportista. Da bi se dobio efekat ZMA potrebno je da sastojci budu u određenom odnosu jedan prema drugome. I tako imamo kombinaciju od 30 mg cinka. 11 mg vitamina B6i 450 mg magnezijuma.

Kome je potreban ZMA?

Ako ste predan sportista i ako ovih dana vežbate intenzivno, svakako želite da vam se mišići oporave što brže, ako ništa drugo ono barem da podnesete i sutrašnji trening. Svako ko oseća da ima nekakvih problema sa spavanjem trebalo bi u prvom redu da uzme ZMA jer se vrlo često javlja da upravo nadoknadom ovih makronurijenata. Želite biti sigurni da vam je produkcija testosterona kvalitetna? Onda ZMA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 
 
 

Web sajt CFSPORT.rs koristi kolačiće, što olakšava korišćenje samog web sajta.